Anxoves de l'Escala

escala

Nom de l'objecte:
Etiqueta d’anxoves "La pubilla catalana"

Cronologia:
Probablement finals s. XIX

Ús històric de l’objecte:
L'etiqueta amb la marca "La pubilla catalana" era de l'antiga fàbrica d'anxoves de Francesc Oliveras, de l'Escala, que avui ja no existeix. Al centre es veu una figura d'una noia amb el vestit típic de Catalunya sobre una imatge acolorida del fotògraf Josep Esquirol, que representa pescadors desmallant anxoves acabades de pescar amb la barca de sardinals. Tal com diu l'etiqueta aquestes anxoves eren elaborades amb el procediment italià "alla vera carne", amb poca sal i molt premsades, de manera que es tallaven com un filet de carn. Possiblement eren per a l'exportació. En el registre de matrícules industrials hi ha dos Oliveras, Esteve Oliveras Manyac, el 1847-48 i Ramon Oliveras Brugués, el 1873-74, però cap Francesc Oliveras. Aquest podria ser un familiar que s'hi va dedicar posteriorment.

Museu:
Museu de l’Anxova i la Sal, L’Escala

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive