Josep, el llucet, pescador de palangre

 

josep el llucet tarragonaImma Pujol (text), Antonio Latre (Il·lustració)

Col·lecció Petit Museu, 5

Ed. Port de Tarragona, 2018

 

 

 

Conte escrit per la bibliotecària de la sala Infantil de la Biblioteca Pública, Imma Pujol i amb imatges i disseny d’Antonio Latre com en els 4 primers de la col·lecció que va néixer amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni immaterial del barri pesquer del Serrallo a través del projecte El Serrallo, un lloc de conte. Cadascuna de les històries explicades parteixen de les vivències dels mateixos serrallencs, experiències que amb la col·laboració de la Biblioteca i el Museu del Port, han passat de ser una anècdota real succeïda cap a mitjans del segle XX en el barri mariner de la ciutat, a ser una història contada i narrada per als petits i grans de la casa.

Els contes estan estructurats en dos apartats, un que incorpora els dibuixos que narren la història, i un altre on el vocabulari és molt més específic i tècnic per tal de transmetre la nostra cultura marinera.

Al final dels contes, un glossari permet esbrinar cadascuna de les paraules tècniques emprades en el relat contat. Es preveu la continuïtat de la col.lecció Petit Museu, que té una periodicitat bianual, amb altres temàtiques pròpies del patrimoni del barri com la subhasta del peix, els mestres d’aixa, les tradicions, les festes….

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive