I Jornada: Els nous centres d’interpretació i els museus d’avui

Museu d’Història - Sant Feliu de Guíxols

6 d’abril de 2011

Els centres d’interpretació s’han estès arreu en els darrers anys. Vinculats inicialment al patrimoni natural, a la necessitat de donar resposta a l’ús i gestió dels espais naturals, avui el seu camp s’estén a tots els béns patrimonials.

La democratització del propi concepte de patrimoni, que reconeix múltiples patrimonis (immaterial, natural, etc.) i també la necessitat d’introduir noves estratègies en la difusió del patrimoni, ha fet repensar els museus d’avui i els nous centres d’interpretació.

Ambdós centres encaren els seus discursos, metodologia i activitats assumint la interdisciplinarietat, posant l’objecte-paisatge-memòria en relació i analitzant-lo des de diverses perspectives: antropològica, ambientalista, tècnica,...

Aquesta jornada, organitzada per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, pretén reflexionar sobre les relacions entre centres d’interpretació i museus, i sobre les formes de suport des de l’administració a uns i altres centres.

Programa

I FHome JornadaGuixols

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive