Derelictes

Derelictes

El Museu Marítim de Barcelona us presenta Derelictes, un projecte d'instal·lació artística que estableix una relació conceptual i estètica entre fusta trobada a l'atzar i paper, com a materials expressius que s'usen des de fa milers d'anys. La relació conceptual ve donada per l'origen compartit dels dos materials. Essencialment són el mateix –fibra vegetal- però amb una forma externa diferent.

Eusebi Vila, Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va iniciar aquest projecte en una platja de Menorca a la recerca de fustes amb formes i dimensions variades, i va crear aquestes obres en les que la fusta i el paper entren en diàleg: la contundència dels derelictes enfront la subtilesa i la fragilitat del paper. S'estableix una complicitat de la que l'espectador és partícip en contemplar i passejar per l'espai.

La mostra que es podrà veure al Museu inclou obres de format diferent que estableixen un diàleg entre el paper i la fusta, els derelictes:

PAPERS AMB RELLEU: La fragilitat del material, la seva manipulació, la plasticitat i el modulat per l'aigua, tant del paper com dels derelictes.

DERELICTES: La naturalesa, l'erosió, el desgast i el modulat per la força de l'aigua.

LLIBRES D'ARTISTA: El paper com a suport per als artistes des de temps immemorials. La tècnica del frottage per obtenir el rastre/empremta de la fusta en el paper. El collage estructura i composa les formes de cada pàgina. Aquestes tècniques fan visible la unió dels dos materials, derelicte i paper, en format llibre, precisament per la importància que aquest té en la cultura, la societat i l'art.

(03/12/2016 - 26/02/2017)

Descarregar els arxius adjunts:
Llegit 346 vegades

Calendari d'exposicions