Troballes

26 de setembre - 8 de desembre 2020
Torre del Port de Cambrils (C/Miramar, 31).
Accés lliure en l'horari habitual i aforament limitat
 

L’exposició «Troballes» neix a partir de tres escultures, Barca/Medusa/Àncora, creades per l’artista Jordi Plana., És una mostra introspectiva dedicada íntegrament a la mar, que es presenta com a centre, principi i fi d’un viatge metafòric i vital, i amb un discurs transversal i personal.

La Barca ens remet a l’inici de l’aventura, a la recerca de nous horitzons, interiors o exteriors. Les escultures s´han construït a partir de materials trobats i reciclats autòctons recollits a la zona del Delta de l'Ebre, comarques de l´Alt Camp i altres contrades com a tribut a la terra que Plana té present.

La curiositat porta a descobrir el llegat de Tàrraco a través de l’arqueologia, i per aquest motiu la segona obra està inspirada en la Medusa del mite de Perseu. La Gorgona formava part de l’emblema central d’un dels millors mosaics presents al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

La Medusa i el mirall representen el punt crític del viatge, la confrontació amb les dificultats i amb la mirada petrificant del monstre, que és, en última instància, la trobada amb un mateix. Aquesta reinterpretació del mite ha donat lloc a una mirada més amable, no destructiva, però sí analítica i que converteix l’ull i el mirall en espais d’autocrítica realista.

La darrera obra, l’A?ncora, simbolitza el punt de repòs al final del viatge, un lloc de pau interior i de calma. No és però, el destí, el port, sinó una parada en un trajecte que no acaba mai.

Jordi Plana

Amb més de 25 anys d’experiència, Jordi Plana ha participat com a escultor en nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Catalunya com a l'estranger. El seu treball més recent és al centre National Sculpture Factory de Cork (Irlanda). Les seves darreres obres s’emmarquen en el Landart i en el treball de materials reciclats provinents de la natura. Compagina l’escultura amb la docència a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, així com a l'Escola superior d’arts plàstiques i disseny de Catalunya (ESDAP).

Més informació a: https://www.cambrils.cat/museu/agenda/exposicio-troballes

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive